12 augusti 2020
19:30

Vasalund

Referat: Karlslunds IF FK - Vasalund

Kvällens match i Ettan Norra mellan Karlslunds IF FK och Vasalunds IF slutar trots en drömstart i en tung 2-3-förlust, där gästernas och matchens sista mål kommer i den femte övertidsminuten.

Karlslund ställer upp med följande lag:
Jakob Kindberg
Gabriel Kopkin - Filip Stankovic - Helmer Andersson - Sermed Habib
Ibrahim Habib - Jonathan Lundberg - Sebastian Loyola Nydén
Christer Lipovac - Tidjani Diawara - Martin Springfeldt

Avbytare:
Rasmus Forsell, Adam Björk, Christopher Alp, Lukas Julher, Dennis Koss, Elias Jangdin, Nadir Ayéva

Om slutet av matchen var tung var det annars annat ljud i skällan precis några sekunder efter att domaren blåsit igång matchen, för redan innan det hade gått en halvminut av matchen tar Karlslund ledningen genom fin djupledsboll av Jonathan Lundberg och där Martin Springfeldt får löpmeter framför sig och iskallt sätter 1-0.

Vasalund kvitterar dock till 1-1 i den 11:e minuten då ett avslut från en vitklädd touchar en rödklädd och ställer Jakob Kindberg i mål. I den 27:e minuten tar Vasalund även ledningen med 1-2 där bollen stöts i mål från nära håll. Ställningen 1-2 hålls till halvtidspaus.

Matchklockan hinner ticka upp till den 68:e minuten då Lundberg hittar ut till Springfeldt och som lyfter in bollen mot Tidjani Diawara som nickar in bollen i mål, 2-2 och Karlslund är tillbaka i matchen.

I slutet av matchen har Karlslund ett stenhårt skott i stolpen, men istället blir det alltså Vasalund som får sista ordet då man på tilläggstid lyckas få till sig bollen i straffområdet och skjuta in 2-3 från nära håll. Blytungt för hemmalaget som gör en fin prestation mot ett vasst Vasalund men tappar poängen på övertid.

Under matchen blir även Helmer Andersson skadad och utbytt, och även inbytte ersättaren Adam Björk tvingas senare bytas ut på grund av skada. Förhoppningsvis ingen större fara med varken Andersson eller Björk. In kom även Dennis Koss, Elias Jangdin, Nadir Ayéva och Christopher Alp.

NA: Karlslund tappade poäng i den 95:e minuten – trots drömstarten mot serieledarna
SportExpressen Play: Highlights från matchen
Karlslunds IF FK: Bilder från matchen